Onze showroom bezoeken? Vrijdag op afspraak en zaterdag van 9.00 - 14.30. Laatste zaterdag van de maand gesloten.
Ga naar de inhoud

Open haarden voor een modern interieur

Een open haard klinkt misschien ouderwets, maar een open haard past ook prima in een modern interieur. Het aanbod haarden en houtkachels is namelijk zo uitgebreid en divers dat er voor elke interieurstijl een passend model beschikbaar is. Neem eens een kijkje in onze webshop om een indruk te krijgen van de vele verschillende mogelijkheden en modellen. U zult zien dat er ook een haard of kachel tussen zit die bij u in de smaak valt.

De terugkeer van de open haard

Met de stijgende energieprijzen zien we een terugkeer van open haarden en kachels in het moderne interieur. En dat is niet verwonderlijk, want behalve dat dit heel sfeervol is, zijn moderne haarden en kachels ook een hele efficiënte manier om een ruimte te verwarmen. Door de hedendaagse technieken wordt er met een minimale hoeveelheid brandstof veel warmte geproduceerd die geleidelijk vrijkomt. Hierdoor blijft de aangename warmte lang hangen, vaak zelfs nog lang nadat het vuur gedoofd is zoals bij de speksteenkachel. Ook zijn de haarden en kachels van nu zo ontworpen dat de uitstoot van schadelijke stoffen wordt geminimaliseerd en er geen overlast is van rook en roet.

Open haard moderniseren

Ook in nieuwbouwwoningen is het mogelijk om een haard of kachel te installeren, zelfs wanneer er nog geen rookkanaal aanwezig is. Is er met de bouw geen rekening gehouden met de plaatsing van de kachel of wilt u een haard maken in een bestaande woning, dan is dit geen enkel probleem. Als er wel een open haard in uw huidige woning aanwezig is, maar deze is sterk verouderd of niet naar uw smaak, dan is het wellicht een optie om de bestaande open haard te moderniseren. Dit wordt veel gedaan en is iets waarin wij ons door de jaren heen hebben gespecialiseerd. Zo hebben wij al een groot aantal open haarden mogen ombouwen tot houtkachel. Een moderne schouw, strakke afwerking, eventueel een nieuw rookkanaal en natuurlijk een mooie nieuwe kachel en uw haard is weer het pronkstuk van uw woning. Ook het plaatsen van een inzethaard in een open haard behoort tot de mogelijkheden.

Advies aan huis

Om u goed te kunnen adviseren brengen wij graag een bezoek aan uw woning. Wij kunnen dan goed beoordelen wat de huidige situatie is. Ook weten wij dan direct wat de staat is van het huidige rookkanaal en krijgen wij een goed beeld van uw woonstijl. Dit alles helpt ons om op basis van onze vakkennis en ervaring een passend advies en een goede indicatie van de kosten te geven. Eventueel kunt u naderhand nog een bezoek brengen aan onze kachels en haardenwinkel in Sint Annaland om enkele kachels van dichtbij te kunnen bekijken. In onze showroom worden diverse haarden en kachels in wisselende opstellingen tentoongesteld. Komt u gerust eens langs en laat u inspireren.

Direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek aan huis maken? Neem vandaag nog contact met ons op.